ionic kiss háttér
ionizációs fogkefe háttér
blog szájpláza
Szájápolás
Csak tudatosan!
Webáruház
Online vásárlás
Ajánlatunk
Szájápolás? Mivel?
Cikkek
Hasznos ismeretek
Kapcsolat
Ahol elérhet minket

A harmadik generációs ionizációs fogkefék - a tökéletes szájápolás szolgálatábanA japán gyártmányú IONIC KISS fogkefe már nálunk is kaphatóA plakkeltávolítás a fogápolás és a fogászati betegségek megelőzésének kulcsfontosságú kérdése. A civilizációs táplálkozás nagymértékben fokozza a plakk képződését azáltal, hogy a mai étrend legnagyobb részét hőkezelt, darált, pépesített, iparilag előállított táplálékok képezik.
A plakk (lepedék) képződésének megfékezésére szerencsére már sok lehetőség áll rendelkezésünkre, a manuális fogkeféktől, a fogselymen, az interdentális fogkefén keresztül egészen az elektromos vagy ultrahangos fogkefékig.

Ebbe a sorban illeszthető a legújabb kutatások eredményét kihasználó ionizációs elven működő fogkefe.

Áruházunkban az Ionic Kiss ionizációs fogkefét forgalmazzuk. Megrendeléshez kattintson ide

Az ionizációs fogkefe IONIC KISS működési elveAz ionizáció elvén működő fogkefe nyelében egy 3 voltos lítium elem található, amely a fogantyú részén egy fémpánttal van összeköttetésben, valamint a fogkefe hosszában egy titán vezeték található, amely a fogkefe fejében végződik. Amikor a kéz a nyelen levő érintkezőhöz ér és a sörték a fogakhoz, a nyál közvetítésével az áramkor záródik.

ionizációs fogkefe Nyálunk töltése pozitív, míg fogaink felülete, a lepedék, a baktériumok és kórokozók mind negatívak. A két ellentétes töltés hatására a fogaink felületére rakodó elemek kötődni fognak egymáshoz, mely plakk kialakulásához vezethet.

Az ionizációs fogkefe előnyei

A kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy kiváló a lepedékeltávolító képessége hasonlóan az elektromos és a szónikus fogkefékhez, de ezekkel szemben számos előnnyel rendelkezik.

- a fogkefe ára sokkal kevesebb
- a fejek ára hasonló
- nem kell állandóan töltögetni, egy elem több mint egy évre elegendő
- mivel nincs a hálózathoz kötve szabadon mozgatható (utazás)
- elméletileg nem szükséges fogkrémet használni
- kevésbé szennyezi a környezetet

Mivel 48 %-kal több lepedéket távolít el mint a manuális fogkefék, látványos eredmények érhetőek el:

az ínygyulladás megelőzésében és kezelésében
a fogszuvasodás megelőzésében
a kellemetlen lehelet leküzdésében

Az ionizációs fogkefe használata ragyogó fogakat és egy friss kellemes érzést biztosít.

Használati utasítás


ionizációs fogkefe
  • használat előtt mindig ellenőrizze az elem állapotát. A nyél alján van egy gomb, amit, ha megnyom egy LED égőnek kell világítani
  • nedvesítse meg a kefét meleg vagy langyos vízzel
  • nedvesítse meg az ujját
  • helyezze a nyél kör alakú titán érintkezőjére
  • mossa meg a fogát a manuális (hagyományos) fogkefe használatának jól ismert szabályai szerint. (körkörös mozdulatok, alaposság, minden felület stb)
  • ne felejtse az ínyt is alaposan megmasszírozni
  • élvezze a tiszta fogak kellemes érzését még órák múlva is

Külön említést kell tenni a fogkrém használatról. A gyártó ajánlása szerint nem kell fogkrémet használni, enélkül is tökéletes lepedékeltávolítás érhető el.

A saját véleményem több mint 30 éve praktizáló fogorvosként az, hogy fogkrémet mindenképpen érdemes használni, mert a fogkrémnek nem csak plakkeltávolító szerepe van, hanem egy sor egyéb hatása is. Lehet a megszokottnál egy kissé kevesebbet tenni a fogkrémből, de mindenképpen érdemes a megfelelő fogkém adta előnyöket kihasználni.
A tüneteknek, illetve a céloknak megfelelő fogkrémet választva, az ionizációs fogkefével egymás hatását erősítve érhető el az optimális eredmény.
Dr. Rácz László


Mivel semmilyen káros mellékhatása nincs, ezért gyermekek, várandósok is használhatják. A fogkefében lévő elem kapacitása több mint egy évre elegendő, így elég 2-3 havonta cserélni a fogkefefejeket.

Többféle színben kapható a fogkefe test és a fej, ezért a gyerekek mindig más színekben pompázó fogkefét használhatnak. Az Ionic Kiss fogkeféjéhez igény szerint tetszőleges számú cserélhető fejet vásárolhat, így családjának több tagja is használhatja ugyanazt a fogkefét.

KarbantartásHasználat után alaposan öblítse le fogkeféjét, majd tartsa száraz helyen. Pótolja az Ioni Kiss fogkeféjének cserélhető fejét új fejjel, ha a sörték elkezdenek kifelé görbülni. Nyomja meg a fogkefe nyelének alsó részén található gombot és ellenőrizze rendszeresen az energiacella töltöttségét. Ha a tesztlámpa nem világít, rendeljen új fogkefét.

Áruházunkban az Ionic Kiss ionizációs fogkefét forgalmazzuk. Megrendeléshez kattintson ide

Az ionizációs fogkefék hatásosságát elemző legújabb tudományos vizsgálatok


The effectiveness of manual versus powered toothbrushes for plaque removal and gingival health: A meta-analysis. Vibhute A, Vandana KL. J Indian Soc Periodontol. 2012 Apr;16(2):156-60.

Comparison of sonic and ionic toothbrush in reduction in plaque and gingivitis. Guljot Singh, D. S. Mehta,1 Shruti Chopra, and Manish Khatri. J Indian Soc Periodontol. 2011 Jul-Sep; 15(3):210–14.

Clinical evaluation of an ionic tooth brush on oral hygiene status, gingival status, and microbial parameter. J Deshmukh, KL Vandana, KT Chandrashekar, B Savitha. Indian J Dent Res. 2006; 17(2):74-7.

Clinical evaluation of an ionic tooth brush on oral hygiene status, gingival status, and microbial parameter. Deshmukh J1, Vandana KL, Chandrashekar KT, Savitha B. Indian J Dent Res. 2006 Apr-Jun;17(2):74-7.

The effectiveness of an ionic toothbrush with a lithium battery in the removal of dental plaque. T Ansai, S Kasai, C Nakayama, T Hamasaki, et al. J Kyushu Dent Soc. 2000 Aug;54(4):321-25.

Clinical evaluation of an ionic toothbrush in the removal of established plaque and reduction of gingivitis. Van Swol RL, Van Scotter DE, Pucher JJ, Dentino AR. Quintessence Int. 1996 Jun;27(6):389-94.

The effectiveness of an electro-ionizing toothbrush in the control of dentinal hypersensitivity. Johnson RH, Zulqar-Nain BJ, Koval JJ. J Periodontol. 1982 Jun;53(6):353-9.Információk az üzemeltetőről és a részletes üzletszabályzat
Rdent.hu © 2006 Minden jog fenntartva
Az oldalon található információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot!
háttér